Наші богослужіння
Недільні та святкові Божественні Літургії
Субота, 30 березня 2024 р.Б.
««Прийшов до нього прокажений, благав його та, впавши на коліна, каже йому: Якщо хочеш, можеш мене очистити», (Мр. 1, 40) – прокажений своєю поставою вчить нас, що ми завжди маємо просити Господа вирішити наші проблеми, наша молитва має бути простою й смиренною, а Господь подбає про всі наші потреби як найкраще», – про це говорив отець Ярослав Павлюк в 2-гу суботу Великого Посту.
Благовіщення, 25 березня 2024 р.Б.
««Ось твоя родичка Єлисавета, вона також у своїй старості зачала сина, і оце шостий місяць тій, що її звуть неплідною; нічого бо немає неможливого в Бога», (Лк. 1, 36-37) – Господь дає багато знаків Своєї дії та могутності у житті людини. Важливо навчитись їх бачити, щоб бути сміливими й іти за голосом серця».
Неділя, 24 березня 2024 р.Б.
««І найшовши Филипа, мовив до нього: Іди за мною», (Йо. 1,43) – історія зустрічі Ісуса Христа із Филипом пригадує і нам історію нашого покликання, коли ми вперше зустріли свідомо Господа Бога, бо основна мета Великого Посту – зустріч із Ісусом Христом», – про це говорив отець Володимир Мальчин в 1-шу неділю Великого Посту.
Неділя, 17 березня 2024 р.Б.
««Сказав Господь: Коли ви прощатимете людям їхні провини, і Отець ваш небесний простить вам», (Мт. 6,14) – коли прощаємо з усього серця, то звільняємо своє серце від тягарів образ і вчимось дивитись на ближнього Божим поглядом», – про це говорив отець Ярослав Павлюк в сиропусну неділю.
«Два виміри любові без яких християнство неможливе»
Проповідь о.Володимира в 36-ту неділю по Зісланні Святого Духа».
Неділя, 11 лютого 2024 р.Б.
«Люби Господа, Бога твого, всім твоїм серцем, усією твоєю душею і всією думкою твоєю: це найбільша й найперша заповідь. А друга подібна до неї: люби ближнього твого, як себе самого», (Мт. 22,37-39) - Кожного разу, коли ми споглядаємо на хрест то пригадуємо собі, що це не тільки знаряддя тортур і вбивства, а це є символ любові. Любові Божої до людини і любові людини до Бога. Ісус поєднує в одній особі ці два виміри любові і горизонтальну й вертикальну та є тою точкою дотику де сходиться небесне і земне. Тому хай Він навчить нас такої любові яка є сутністю християнства», - про це говорив отець Володимир Мальчин в 36-тю неділю по Зісланні Святого Духа.
Неділя, 28 січня 2024 р.Б.
«Що хочеш, щоб я зробив тобі? Господи, – сказав той, – щоб я прозрів!», (Лк.18,41-42) – Не забуваймо, що Господь є той, що чинить чудеса, Який підтримує в час небезпеки, Який бачить наперед наші потреби, але Він запрошує нас, щоб ми могли їх висловлювати. Тому хай сьогоднішня наша молитва попри особисті наші прохання, яких накопичується чимало буде молитвою за перемогу нашого українського війська, за мир на українській землі», – про це говорив отець Володимир Мальчин в 34-ту неділю по Зісланні Святого Духа».
Неділя, 21 січня 2024 р.Б.
«Учителю добрий, що мені робити, щоб успадкувати життя вічне?», (Лк. 18,18) – подумаймо на сьогоднішній Літургії, чи ми виконуємо програму мінімум, яку нам Господь пригадує – дотримання Божих Заповідей, а якщо ми чуємося як цей молодий юнак в силі то подумаймо чого, ще нам не вистачає, щоб слідувати за Христом», - про це говорив отець Володимир Мальчин в 33-тю неділю по Зісланні Святого Духа.

Неділя, 3 вересня 2023 р.Б.
««Істинно кажу вам: трудно багатому ввійти в царство небесне», (Мт.19,22) – Коли Ісус застерігає про багатство він каже, що це не все до чого ми маємо прагнути у цьому житті. Коли ми навантажені тільки земними благами, то в якийсь момент нам стане важко піднятися до того, що є у небі», – про це говорив отець Володимир Мальчин в 12-ту неділю по Зісланні Святого Духа.
Неділя, 16 липня 2023 р.Б.
«Народ же, бачивши це, налякався і славив Бога, що дав таку владу людям», (Мт.9,8) – Коли ми сьогодні чуємо про чудо оздоровлення пам’ятаймо також про чудо духовного зцілення, що Господь дає священникам цю владу відпускати гріхи і дає можливість отримати зцілення духовне, через це духовне зцілення часом і тілесне зцілення. Тому хай сьогоднішня Літургія хай буде призадума чи часом і ми не буваємо у скованих путах, які тримають нас й не дозволяють нам рости і розвиватися», – про це говорив отець Володимир Мальчин в 6-ту неділю по Зісланні Святого Духа.
Неділя, 3 травня 2023 р.Б.
В неділю 30 квітня ми молились у нашому орендованому залі, поки у нашому нижньому храмі ведуться ремонтні роботи.
Субота, 22 квітня 2023 р.Б.
«Для нас радість в ці пасхальні дні є особливою, бо ми не просто віримо, що Месія прийшов, а ми бачимо що цей Месія є Богом, що Він подолав смерть, що Він наповнює нас перемогою й наші серця радістю», - про це говорив отець Володимир Мальчин у Світлу суботу.
Субота, 15 квітня 2023 р.Б.
«Та біжіть хутко, скажіть його учням, що він воскрес із мертвих», (Мт.28,7) – Учні залишились вдомі налякані і є паралізовані страхом. В нашому духовному житті часто також буває, що нас сковує страх, тоді маємо опираючись на Слово Боже відновлювати мир і рухатись далі», – про це говорив отець Ярослав Павлюк у Велику Суботу.
Неділя, 9 квітня 2023 р.Б.
В неділю, після Літургії відбулось освячення плащаниці, напрестольного хреста, ручного хреста та ікони воскресіння.
Щиро дякуємо всім хто допоміг придбати церковні речі, хай Господь Винагородить вас сторицею за вашу жертовність. І вже цієї п'ятниці ми їх використаємо для служіння у нашому нижньому храмі.
П'ятниця, 7 квітня 2023 р.Б.
«Ми сьогодні радіємо вибору Марії, за її так. Але пам’ятаймо, що кожен із нас у повсякденному житті теж покликаний казати Богові це так і добрим справам. Бо кожного разу, коли ми робимо добро ми співдіємо з Богом ми стаємо Його руками, ногами через Нього ми можемо подавати потішення, розраду іншим людям», - про це говорив отець Володимир Мальчин з нагоди Празника Благовіщення Пресвятої Владичиці нашої Богородиці.
Середа, 15 лютого 2023 р.Б.
«А був у Єрусалимі чоловік на ім'я Симеон; чоловік той, праведний та побожний, очікував утіхи Ізраїля, і Дух Святий був на ньому», (Лк.2,25) – Святий Дух спрямовує Симеона до зустрічі із Христом, ми маємо також просити Святого Духа, щоб щодня допомагав розпізнавати волю Божу й знаходити шлях до спасіння», - про це говорив отець Ярослав Павлюк з нагоди Празника Стрітення Господнього».
П'ятниця, 19 серпня 2022 р.Б.
««В той час узяв Ісус Петра, Якова та Івана, його брата, повів їх окремо на високу гору», (Мт. 17,1-9) – коли ми дозволяємо Христові вести нас через Слово Боже, молитву та Святі Таїнства, то переживаємо переображення нашого життя», – про це говорив отець Ярослав Павлюк з нагоди празника Переображення Господнього.
Неділя, 14 серпня 2022 р.Б.
«І вийшов Петро з човна, почав іти по воді і підійшов до Ісуса; але, побачивши, що вітер сильний, злякався, почав потопати»,(Мт. 14,29-30)- досвід апостола Петра вчить, що доки ми живемо вірою стаємо здатні на перший погляд неможливі речі, й тільки  зосереджуючи увагу на обставинах починаємо зневіритися у можливості реалізації задуманого», –   про це говорив отець Ярослав Павлюк в 9-ту Неділю по Зісланні Святого Духа».
Архів
до 24 лютого 2022 року
Неділя, 20 лютого 2022 р.Б.
«Коли повернувся цей син твій, що проїв твій маєток з блудницями, ти зарізав для нього годоване теля. Батько ж сказав до нього: Ти завжди при мені, дитино, і все моє – твоє», (Лк.15. 30-31) – Реакція старшого сина показує, що він ще сам не пережив радості перебування з Отцем і тому вимагає справедливого відношення до молодшого брата. Проте лише особиста зустріч із Небесним Отцем дасть відчуття повноти життя, радості і миру серця, якого ми сьогодні особливо потребуємо», - про це говорив отець Ярослав Павлюк у Неділю про Блудного сина.

Також, після Літургії ми помолились панахиду за загиблими під час Революції Гідності. Опісля відбулась катехизація для дітей та дорослих.
Стрітення Господа Ісуса Христа
«Була там також і Анна, пророчиця, …і зоставшися вдовою аж до вісімдесят четвертого року, вона не відходила від храму, служачи Богові вночі і вдень постом та молитвою»,(Лк.2,36-37) – храм для Симеона і Анни стає місцем радісної зустрічі із Спасителем. Кожен з нас у храмі має можливість пережити радість зустрічі із Христом через Євхаристію, що наповнює серце радістю, миром й надією», - про це говорив отець Ярослав Павлюк з нагоди Празника Стрітення Господнього».
Неділя, 2 лютого 2022 р.Б.
««Закхей устав і промовив до Господа: Господи, ось половину майна мого даю вбогим, і коли я чим кого покривдив, верну вчетверо», (Лк.19, 8), − Закхей був багатий, мав статус сучасною мовою про нього сказали б, що він був успішний. Проте після зустрічі із Христом роздає майно, бо знайшов повноту життя і спасіння», - про це говорив отець Ярослав Павлюк у Неділю про Закхея.
Богоявлення Господа Ісуса Христа
««Ісус у відповідь сказав до нього: Лиши це тепер, так бо личить нам здійснити всяку правду», (Мт. 3,15) – Іван Хреститель слухається незрозумілого(hmm) для нього прохання і стає свідком Богоявлення. Коли ми довіряємо Богові всі свої обставини нашого життя, то стаємо свідками Богоявлення у нашому житті і відкриваємо правду про себе, що ми є улюбеними(heart)(angel) доньками і синами Божими», - про це говорив отець Ярослав Павлюк з нагоди Празника Богоявлення Господнього».
Неділя, 16 січня 2022 р.Б.
««Готуйте дорогу Господеві, вирівняйте стежки його», (Мр 1,3), − гріх створює відчуття комфорту, від якого людині важко відмовитись. Найкращим приготуванням до свята Богоявлення Господнього − подивитись на своє життя, усвідомити свою гріховність та примиритись з Богом через Таїнство Покаяння», - про це говорив отець Ярослав Павлюк у Неділю перед Богоявленням».
Неділя, 09 січня 2022 р.Б.
««Як відійшли мудреці, ангел Господній з'явився вві сні Йосифові й каже:Устань, візьми дитятко і його матір, і втікай у Єгипет, і пробудь там, поки я тобі не скажу, бо Ірод розшукуватиме дитя, щоб його вбити», (Мт. 2,13), - коли ми живемо згідно із Заповідями Божими не означає, що в нашому житті не буде труднощів, але те, що через них проведе нас Господь найкращим шляхом», - про це говорив отець Ярослав Павлюк у Неділю після Різдва Христового.
Неділя, 26 грудня 2021 р.Б.
«Кажу-бо вам: Ніхто з отих запрошених не покуштує моєї вечері». (Лк.14,24), -
У неділю Праотців через притчу про Бенкет Церква показує, що із Різдвом Ісуса Христа до Нас приходить Царство Боже до якого кожен із нас запрошений. І за приклад ставить досвід віри Старозавітних Отців: Авраама, Ісака, Якова...., які поставили Бога на перше місце і відповіли своїм життям на Його запрошення, - про це говорив отець Ярослав Павлюк у неділю Неділю Святих Праотців.
Неділя, 12 грудня 2021 р.Б.
«Ми щомиті відчуваємо на собі милосердну Божу Любов і покликані проявляти її до наших ближніх. Милосердна любов – це допомога людині, коли вона цього найбільше потребує; коли вона, як нам здається, цього найменше заслуговує; і при цьому бути готовим, що це нам буде коштувати» , - про це говорив отець Володимир Мальчин в 25-ту неділю по Зісланні Святого Духа.
Неділя, 5 грудня 2021 р.Б.
«Ісус почувши це, озвавсь до нього: Не бійся, тільки віруй, і вона спасеться.» (Лк. 8, 50), - для Бога не має безвихідних ситуацій, часто наш страх унеможливлює Богові створити чудо в нашому житті», - про це говорив отець Ярослав Павлюк - в 24-гу неділю по Зісланні Святого Духа.
Субота, 4 грудня 2021 р.Б.
««Справді ж блаженні ті, що слухають Боже слово і його зберігають.» (Лк. 10,20), - Йоаким і Анна віддали єдину Доньку на виховання при Єрусалимському Храмі, де Вона приготувалася, щоб відповісти на Господнє запрошення. Сьогодні батьки виховуючи дітей, хочуть уповні розвинути потенціал дитини віддаючи її на гуртки та спортивні секції. Важливо також, щоб дитина зростала в атмосфері любові, а це можливо тоді, коли ми у наших щоденних виборах керуємось Божим Словом та навчанням Ісуса Христа», - про це говорив отець Ярослав Павлюк з нагоди свята Введення в храм Пресвятої Владичиці нашої Богородиці і Приснодіви Марії.
Неділя, 28 листопада 2021 р.Б.
«Божа любов здатна в одну мить перемінити навіть найбільш втрачену, на людський погляд, людину, в якій Божий образ може бути знівечений, але ніколи не знищений», - про це говорив отець Володимир Мальчин в 23-тю неділю по Зісланні Святого Духа.
Неділя, 21 листопада 2021 р.Б.
««Радійте тому, що імена ваші записані на небі» (Лк. 10,20), - кожен із нас покликаний до святості проте, в кожного цей шлях особливий: У преподобної Йосафати Гордашевської, цей шлях полягав у вихованні дітей та молоді, даючи їм приклад християнських чеснот і трудолюбивого життя, а в героїв «Небесної сотні» - через відстоювання прав і свобод людини ціною власного життя. Важливо бути відважним, щоб відповісти на заклик Господній і через своє служіння здобути небо», про це говорив отець Ярослав Павлюк - в 22-гу неділю по Зісланні Святого Духа.
Неділя, 07 листопада 2021 р.Б.
«Страх огорнув усіх, і вони прославляли Бога та й говорили: “Великий пророк устав між нами” і “Бог навідався до народу Свого”» (Лк. 7,16), – Подія воскресіння сина вдови з Наїну показує, що люблячий Господь не перестає діяти в будь-яких обставинах нашого життя, щоб в такий спосіб спасти кожну людину», – про це говорив отець Ярослав Павлюк у двадцяту неділю по Зісланні Святого Духа.
Субота, 06 листопада 2021 р.Б.
««Не прийшов Я, щоб праведних кликати до покаяння, а грішних»(Лк. 5,32), - За прикладом Ісуса ми маємо поміняти теж і наше ставлення до людей, яких ми подумки засуджуємо, яких ми вважаємо не вартими проповіді наших слів, нашої уваги. Тому в світлі Божого милосердя поміняймо і наше ставлення, до цих людей, подивімося на них, як на них дивиться Бог, який бажає спасіння кожної людини», - про це говорив отець Володимир Мальчин у Дмитрієву суботу.
Неділя, 31 жовтня 2021 р.Б.
В неділю 31 листопада Божественну Літургію на парафії Святої Анни УГКЦ м. Вишневе очолив отець Тарас Жеплінський, керівник Інформаційного відділу Департаменту інформації УГКЦ.
Звертаючись до присутніх душпастир зазначив:«Якщо ми є учнями Христовими, то ми маємо не тільки слухати, що Він каже ми маємо робити так, як Він каже. Христос спонукає нас до дії, бо Бог по відношенню до нас вже зробив добру справу Бог ставить самого Себе в приклад, самого себе в той рівень до якого ми маємо, як християни рости.»
Неділя, 17 жовтня 2021 р.Б.
«Тоді відповів їй Ісус: «О жінко, велика твоя віра! Хай тобі буде, як бажаєш». І видужала її дочка від тієї години» (Мт.15,28) – Часто ми шукаємо особливої молитви, яку Господь точно почув і виконав наше прохання. Та сьогоднішнє Євангеліє показує, що важлива віра з якою ми молимось», - про це говорив отець Ярослав Павлюк в сімнадцяту неділю по Зісланні Святого Духа.
Неділя, 3 жовтня 2021 р.Б.
«І прикликавши народ разом із Своїми учнями, сказав їм: «Коли хтось хоче йти за Мною, хай зречеться себе самого, візьме на себе хрест свій і йде слідом за Мною»» (Мк. 8,34), – взяти хрест означає прийняти обставини життя, які маємо та ревно виконувати обов’язки, які на нас покладено. Бо найбільшою спокусою сьогодні є жити уявленнями, як все мало б бути. Тоді ми втрачаємо здатність бачити, що за всіма обставинами стоїть Божий задум, який є нашою дорогою святості і спасіння», - про це говорив отець Ярослав Павлюк в дев’яту неділю по Воздвиженні.
Неділя, 26 вересня 2021 р.Б.
«Навіть всесильна Божа любов має межі – це межі, які їй виставляє сама людина, яка не хоче чути голосу Божого», - про це говорив о. Володимир Мальчин в 14-у неділю по Зісланні Святого Духа, перед Воздвиженням.
Неділя, 19 вересня 2021 р.Б.
«Був один чоловік-господар, що насадив виноградник. Він обвів його огорожею, видовбав у ньому чавило, вибудував башту, винайняв його виноградарям і відійшов» (Мт. 21,33), - кожному з нас Господь дав все необхідне для життя. Важливо памʼятати про цей великий дар і бути вдячним», - про це говорив отець Ярослав Павлюк в 13-ту неділю по Зісланні Святого Духа.
Неділя, 12 вересня 2021 р.Б.
«Навіть найбільше добро, яке ми в житті зробили не може «купити» нам небо. Бо небо - це те, що не купляється добрими вчинками, його не можна «заслужити» чи «виторгувати». Його можна лише прийняти як без-коштовний дар без-умовної Божої любові», - про це говорив о. Володимир Мальчин в 12-у неділю по Зісланні Святого Духа.
Неділя, 29 серпня 2021 р.Б.
Сьогодні після Літургії о.Володимир поблагословив учнів, студентів, вчителів та викладачів на початок навчального року. Також душпастир наголосив, що молитись потрібно не тільки вдома, а й в школі і в університеті, бо Господь хоче бути всюди з нами.
Успення Пресвятої Владичиці нашої Богородиці і Приснодіви Марії, 28 серпня 2021 р.Б.
Неділя, 22 серпня 2021 р.Б.
«Ісус же притьмом простягнув руку, вхопив його і мовив до нього: «Маловіре; чого засумнівався?»» (Мт.14,31), - Коли переживаємо життєві виклики, важливо, щоб ми з вірою  звертались у молитві до Бога. І Господь утихомирить будь-який ураган у нашому житті, розсіє темряву будь-якої ночі», - про це говорив отець Ярослав Павлюк в девʼяту неділю по Зісланні Святого Духа.
Святе Переображення Господа Бога і Спаса нашого Ісуса Христа, 19 серпня 2021 р.Б.
«Нехай кожен із нас приность своїм життям добрий плід, який буде милий Богові і людям» - о. Володимир в празник Преображення Господнього
Неділя, 15 серпня 2021 р.Б.
«Як же настав вечір, підійшли до нього його учні й кажуть:Пустинне це місце та й час минув уже. Відпусти людей, нехай ідуть по селах та куплять собі поживи» (Мт.14,15) – учні намагались вирішити проблему згідно людської логіки і тих обставин у яких були. Проте сьогоднішнє Євангеліє закликає нас до більшої довіри й надії на Господа у наших щоденних справах. І для цього Господь не вимагає багато, Він хоче, щоб ми віддали Йому те, що маємо, а решту Він доповнить Своєю благодаттю», - про це говорив отець Ярослав Павлюк в восьму неділю по Зісланні Святого Духа.
Субота, 7 серпня 2021 р.Б.
о. Ярослав та Оленка Павлюки на свято Успення св.Анни:

"Сьогодні ми були на храмовому празнику у місті Мелітополі на парафії Успіння Святої Анни. Отець Петро Криніцький, парох громади, наголосив, що Йоаким і Анна є покровителями всіх літніх людей. Рік тому папа Франциск встановив четверту неділю липня Всесвітнім днем Дідусів і Бабусь. В нашому календарі найближчим святом випадає Свято Успення Святої Анни. Так, що можете привітати сьогодні своїх дідусів і бабусь"
Неділя, 25 липня 2021 р.Б.
о. Володимир Мальчин в 5-у неділю по Зісланні Святого Духа:

“Для Бога немає «безнадійних людей», тому що Його милосердна Любов здатна відокремити зло та людину, яку опанувало зло, і воскресити навіть тих, які здаються мертвими в очах суспільства»
Неділя, 18 липня 2021 р.Б.
о. Ярослав Павлюк в 4-ту неділю по Зісланні Святого Духа:

«І сказав Ісус сотникові: Іди, хай тобі станеться за твоєю вірою!»(Мт. 8,13) - випадок із сотником, слугує для того, щоб оживити нашу віру. Ми намагаємось за день все встигнути, вирішити всі робочі і сімейні питання, тому багато речей робляться автоматично, несвідомо, саме тому важливо, щоб ми готувались до молитви досягали стану тиші й свідомої присутності на молитві. Саме тоді ми зможемо відкритись на дію Бога у нашому житті і покладатись не на власні сили, а на слова і могутність Того, у Кого віримо»